en
human bridge

15
Mar

Kampanj gav medel till bistånd

15 mars, 2018

Gamla skor blir någons nya genom kampanjen som Scorettgruppen genomförde i samarbete med Human Bridge i december. Samtidigt som kampanjen pågick valde Scorettgruppen att även donera överskottet från påsförsäljningen i butikerna till Human Bridge. Inte mindre än 78 727 kr kom in under perioden.
– Det är fantastiskt att Scorettgruppen valt att ge detta överskott till oss. Scorettgruppens kampanj är ett väldigt bra exempel på att det finns så många olika sätt att samarbeta med oss och vara med och bidra till vårt arbete, både genom materiella och finansiella gåvor. Allt möjliggör våra insatser för människor i utsatta länder, säger Cristofer Ståhlgren, ansvarig för CSR och företagssamarbeten på Human Bridge.


08
Mar

Bra betyg från tullen i Tanzania

8 mars, 2018

En container med utrustning och material till sjukhuset i Mkalama District, Tanzania, har anlänt till hamnen Tanga Port. Efter kontroll av materialet är myndigheterna väldigt nöjda och menar att de sällan ser så bra material från biståndsorganisationer. Nu väntar sändningen på att fraktas inåt landet. ”Every one is talking about Swedish products are the best”, säger Bahati Kittoh som är en av Human Bridges kontaktpersoner för att samordna sändningar till Tanzania.


07
Mar

Premiärutlastning!

7 mars, 2018

Det har blivit dags för första utlastningen från de nya lokalerna i Holsbybrunn. Premiären blir en trailer med sjukvårdsutrustning till Ukraina. Många fler utlastningar kommer det att bli!


20
Feb

668 ton ger tryggare sjukvård

20 februari, 2018

Fler personer har kunnat gå igenom livsnödvändiga operationer, fler barn har kunnat förlösas säkert och fler har kunnat få de hjälpmedel de behöver.

Det gångna året är summerat och resultatet visar att mängden utskickad sjukvårdsutrustning från Human Bridge fortsätter att öka. Resultatet för 2017 blev 668 ton sjukvårds-
utrustning som lämnat Sverige för att fortsätta ge människor världen över större och tryggare tillgång till sjuk- och hälsovård. Exempelvis har både nya och befintliga sjukhus fyllts med utrustning, läkarteam har tagit vården till människors hem och närhet och organisationer har gett människor med funktionsnedsättning förutsättningar att klara sin vardag.


16
Feb

Flytten i Holsbybrunn pågår

16 februari, 2018

Flytten till Human Bridges nya lokaler i Holsbybrunn sker etapp för etapp. Lokaler förbereds och anpassas till verksamheten samtidigt som en del material och utrustning redan börjat flytta in.