en
human bridge

Det finns flera sätt att bidra till vårt arbete.
Stöd oss genom att…

Tröja

… skänka kläder

Har du kläder, skor och textilier som du inte längre har användning för? Lämna det i någon av våra gröna insamlingsboxar så ser vi till att det kommer till användning på nytt, antingen som material i våra biståndsinsatser eller genom försäljning som hjälper till att finansiera insatserna.Våra insamlingsboxar finns utplacerade från mellersta Sverige och söderut. Hör av dig till oss så hjälper vi dig hitta din närmsta: info@humanbridge.se, 0383-46 74 70.

 Slantar

… skänka pengar

Att arbeta med materialbistånd innebär stora omkostnader. Materialet ska samlas in, kontrolleras, sorteras och levereras ut till mottagaren. Genom att stödja vår verksamhet finansiellt ger du oss möjlighet att kunna utöka våra insatser och bidra med hjälp till fler människor.

Human Bridge har något som vi kallar Första Hjälpen. Det är en möjlighet för privatpersoner att vara med och bidra ekonomiskt till våra insatser. Genom att märka din gåva med ”Första Hjälpen” används den där den behövs mest just nu, exempelvis i insatser vid humanitära katastrofer.

Sätt in din gåva via Swish till nummer 900 41 85, på plusgiro 90 04 18-5 eller på bankgiro 900-4185. Märk insättningen med ”Första Hjälpen Human Bridge”. Du är välkommen att följa vår hemsida, facebooksida eller anmäla dig för vårt månadsbrev för att se vad din gåva är med och möjliggör.

Human Bridge har 90-konto vilket innebär att minst 75 % av insamlade medel ska gå till ändamålet. Det betyder att du som givare kan vara säker på att dina gåvor används på ett bra sätt.

Klocka

… skänka tid

Vi har alltid behov av frivilliga insatser i vår verksamhet. På våra depåer finns möjlighet att göra en volontärinsats. Hör av dig till den depå som finns närmast dig.

Volontärinsatser är värdefulla även inom Lindra Idéell Förenings butiker. Kontakta gärna den Lindra-butik där du skulle vilja göra en frivillig insats.

Du kan även ge av din tid genom att tillverka babypaket som vi skickar med våra sjukvårdssändningar till sjukhus och organisationer världen över.
Läs mer här >

Human Bridge är en godkänd gåvomottagare

Du kan få upp till 1 500 kronor i skattereduktion när du skänker en gåva till en godkända gåvomottagare. En ny bestämmelse som började gälla 1 juli 2019.

Detta finns några förutsättningar för att få skattereduktionen (plockat från Skatteverket):

  • Gåvomottagaren måste vara godkänd av Skatteverket innan du lämnar gåvan. Du är skyldig att kontrollera det vid varje gåvotillfälle.
  • Du måste ge minst 200 kronor till samma gåvomottagare vid ett och samma tillfälle (så kallat gåvotillfälle).
  • Du måste skänka minst 2 000 kronor under året (detta gäller även gåvor under 2019). Det kan vara gåvor till en eller flera godkända gåvomottagare.
  • Gåvan måste vara en penninggåva som är avsedd att främja social hjälpverksamhet eller vetenskaplig forskning.

Läs mer hos skatteverket

Detta behöver vi från dig som givare

  • Vi behöver ditt personnummer för att du ska få skattereduktion för de gåvor du skänker till oss .
  • Du behöver märka din gåva, tillexempel med ”FÖRSTAHJÄLPEN”. Alla våra projekt omfattas av skattereduktionen.