en
human bridge textiler
human bridge textiler

Vad händer med det insamlade?

Textilier som kommer in sorteras och packas på våra olika anläggningar för att säljas i Lindra Second Hands butiker eller för att skickas som bistånd till länder i Afrika och Östeuropa. En del av det insamlade säljs till utvalda sorteringsanläggningar i Europa, bland annat till ReturTex där Human Bridge står som delägare, där sortering för återanvändning och återvinning sker. Överskottet från all försäljning av textilier finansierar biståndsinsatser.

Anläggningar

Våra depåer hittar du i Holsbybrunn, Genarp, Rosersberg, Johanneshov och i Åbro (Mölndal). Sorteringsanläggningar finns i Gnosjö, Österängen, Huskvarna, Högsby och Vallentuna. Vi har också hubbar i Sölvesborg och Ullared.

ReturTex

Under slutet av 2013 startade Human Bridge tillsammans med den holländska koncernen Boer Group ett nytt bolag – ReturTex. Inriktningen för ReturTex är att bygga upp en sorteringsanläggning i Sverige. För att genomföra detta eftersträvar ReturTex olika former av samarbete med berörda myndigheter, kommuner, avfallsbolag samt ideella insamlare av kläder. Innan en sorteringsanläggning byggts upp i Sverige utförs sorteringen av de textilvolymer ReturTex hanterar i utvalda anläggningar i Västeuropa. På detta sätt kan ReturTex redan nu erbjuda en hantering av samtliga typer av textilier enligt moderna miljökrav.

Läs mer på ReturTex hemsida

returtex_logo_cmykNY_tajt